Bútor használati-kezelési útmutató

A bútorok elhelyezése
A bútorok anyagai hőre érzékenyek, ezért a fűtőtesttől, hősugárzótól kb. 1 m távolság betartása javasolt. Szállítás csak a szállítási egységek formájában történhet, mivel az összeszerelt bútorok mozgatása során az elemek károsodhatnak. A bútorbőrt, textilbőrt soha ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak! Ugyanis a napsugárzás hatására a bőr felmelegszik és ennek következtében nedvességet veszít. Ennek tudható be a bőr megkeményedése és rugalmasságának elvesztése, a textilbőr berepedése, lepergése. Alapvetően a bőr a legmagasabb elvárásoknak is megfelel, de a háziállatok éppúgy szétkarmolhatják, mint a szövettel kárpitozott garnitúrát.

A bútorok használata
Kérjük, a bútorokat csak a rendeltetésüknek megfelelően használják! A bútorok bevonata állandó dörzsölés, súrlódás, éles, hegyes tárggyal történő ráhatás következtében megkophat, megsérülhet. A legtöbb bevonat nem vízálló, ezért a vizes, nedves tárgyak a bútoron maradandó károsodást okozhatnak.
Tisztítás
A bútorok portalanítását száraz, puha ruhával végezzük. A kereskedelemben kapható bútortisztító szereket garanciális idő alatt ne használjuk, mivel a felületkezelés esetleges javítását a vegyszerekben található anyagok lehetetlenné teszik. Bútorápolóval tisztított termékek felületkezelésére a garancia nem terjed ki! Amennyiben a felületen szemcsés szennyeződés található, a kicsomagolt bútort kérjük leporellópapírral vagy printerpapírral áttörölni. Bútoraink beltéri lakóegységek lakberendezési tárgyai, szélsőséges klimatikus környezetben károsodnak, ezekre a károsodásokra a jótállás nem vonatkozik. A használati-kezelési útmutatótól eltérő használat a jótállás megszűnését vonja maga után!
Viaszolt felületek:
A viaszolt felületek nem vízállók, kizárólag száraz, puha törlőruhát használjon. Ezek a felületek természetes alkotórészeik miatt nem kopásállóak, időnként felújítást igényelhetnek.
Kárpit felületek:
A kárpit felületek tisztítása elvégezhető enyhén nedves puha ronggyal, illetve a kereskedelemben kapható száraz habos bútortisztítóval, a tisztítószeren található útmutató figyelembe vételével. Amennyiben a tiszta vízzel nem eredményes a felület tisztítása, mindenféleképpen enyhe, semleges vegyhatású tisztítószert alkalmazzon.
Fa és laminált felületek:
A fa és laminált felületeket nedves, enyhe mosószeres ruhával tisztítsuk, majd töröljük szárazra. Tilos a fa és laminált felületeket, bármely bevonó anyagot, szemcsés súrolószerrel és szerves oldószerrel (aceton, benzin stb.) tisztítani!!!
Textilbőr:
Textilbőr tisztításához elegendő egy nedves ruha is. Más módon való tisztítást nem javasoljuk, mivel ezáltal az anyag minősége megváltozik.
Bőrbútor tisztása:
Általános tisztításként elegendő időnként letörölgetni a port, esetleg ha folyadék éri a bőrt, enyhén nedves kendővel áttörölgetni. Kerüljük az önkényesen választott bőrápolószerek használatát, mert ez oda vezet, hogy a szín megfakulhat, az anyag veszíthet rugalmasságából. Továbbá káros lehet minden más oldószertartalmú termék. Így kerüljük a folt tisztítószerek, terpentin, benzin stb. használatát. A natúr és festett bőr ápolására jó megoldás lehet a mosószappan. Egy kevés szappant lereszelve fel kell oldani langyos vízben. Ebbe mártsa a törlőrongyot, majd a piszkos felületet mossa át vele, majd törölje szárazra a felületet. Javasoljuk, hogy 3-4 havonta egyszer ápoljuk a bőrt, melyhez az általunk javasolt bőrápoló szert érdemes használni. Az általánosan kapható vagy beszerezhető tisztítószerek kémiai összetevői károsíthatják a bőr felületét és minőségét!
Lemosható anyagok tisztítása:
Kérjük, amennyiben ilyen terméket vásárolt, semmiképpen se tisztítsa a terméket a normál folyó vízen kívül mással! A tisztításhoz egy színét nem eresztő, szálakat nem hagyó puha rongyot használjon. Más módon való tisztítást nem javasoljuk, mivel ezáltal az anyag minősége megváltozik.

Látogasson el üzletünkbe


Regina bútorszalon - Minden jog fenntartva!